Hersvikbygda

Hersvikbygda er den største grenden i Nord-Solund. På det meste bodde det 110 mennesker her, men nå er det bare 14 fastboende igjen. Selv om de fleste husene  nå står tomme er det fortsatt en bygd med liv. Her i fra går post og passasjeruta ut til de nærliggende øyene, og både den gode gamle landhandelen og Eldhuset har åpent hele året. I sommersesongen har Solund Sogelag åpent i den gamle Krambua hver lørdag, og bygdelaget arrangerer både kaidag og sommerdans.

Hersvikbygda Landhandel

​Denne butikken er ikke som alle andre. Det er en ekte god gammeldags landhandel av typen som døde ut på 70-tallet, men som har alt du trenger og litt mer. Innehaveren er Berit på 81 år som hadde 40-års jubileum i 2012. I den forbindelse fikk hun besøk av både NRK og Firdaposten. Bli med til Berit i lydopptaket fra NRK nedenfor:Krambua

​Solund Sogelag holder på å restaurere de to gamle sjøbuene som blant annet inneholder den gamle "Krambua" til slik de så ut i 1921. På Krambua kan du se gamle gjenstander fra Solund og kystmiljøet. Krambua har åpent hver lørdag i sommersesongen og selger vaffler, kaffe i tillegg til litt bøker, suvenirer og postkort. 


Fasiliteter

​Hersvikbygda egner seg godt for besøk med både bil, sykkel og småbåt. Her er flytebrygge, vann og dieselfylling på havna. Rampe for utsetting av båt og fint for kajakkpadlere. En liten lun badefjære med skjellsand finnes også for de yngste. 

  I gangavstad finnes flotte turområder med flere merkede turstier, blant annet til Husefjell, og til Vassenden ved Storavatnet. 

© Eldhuset 2013 - Dagen i dag er morgendagen du drømte om i går